Alexanda Saariniemi

Sairaanhoitaja, Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti
Brief info

Leikkaus- ja anestesiasairaanhoitaja AMK
Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti

RATKAISUKESKEINEN LYHYTTERAPIA

Jos kehää kiertävistä ajatuksista ei omin voimin pääse eroon, voit aina harkita avun hakemista terapeutin vastaanotolta. Ratkaisukeskeinen terapia on usein lyhytterapiaa ja kestää keskimäärin 4–10 kertaa. Ensimmäisen käyntikerran jälkeen katsotaan, löytyikö yhteinen sävel ja miten edetään.

Yksittäinen terapiakäynti voi olla avuksi esimerkiksi ihmissuhdepohdinnoissa tai uudessa elämäntilanteessa, jossa et ole vielä hahmottanut, mitä haluaisit tai miten olisi hyvä jatkaa eteenpäin. Ratkaisukeskeisessä terapiassa autan sinua tunnistamaan omia voimavarojasi ja hyödyntämään niitä paremmin elämän solmukohdissa.

Tärkein kehitys ja muutos eivät tapahdu terapiahuoneessa, vaan tapaamisten välillä oikeassa elämässä.

Terapeutin kanssa keskustellessa voi tapahtua monia hyviä asioita. Voit saada uusia ideoita ja näkökulmia, vahvistua tai rohkaistua tekemään suuren elämänmuutoksen. Kaiken ydin on kuitenkin siinä, miten ihminen pärjää terapiahuoneen ulkopuolella, omassa arjessaan.

Työmotivaationsa menettänyt keksii, mikä saa hänet menemään töihin, avaamaan sähköpostit. Masentunut löytää keinon nousta sängystä, väsynyt äiti voimaa huolehtia lapsistaan. Niissä tilanteissa terapeutti ei ole mukana. Tärkeää on se, millä tavalla toivottu muutos käytöksessä saadaan aikaan.

Lyhytterapiassa ei ole kirjaamisvelvollisuutta potilaskäynneistä, joten tietosi eivät päädy mihinkään tietokantaan eikä käynnistäsi jää merkintää potilastietoihisi. Et tarvitse myöskään lähetettä tai diagnoosia varataksesi ajan lyhytterapiaan. Lyhytterapia on siis hyvin matalan kynnyksen terapiaa, jonne voi tulla keskustelemaan mieltä kuohuttavista asioista ja elämäntilanteista.

Voisinko auttaa juuri Sinua lisäämään hyvinvointia elämääsi?

Hinnasto:

Yksilöterapia             60 EUR/45min

Pariterapia                100 EUR/90min

Nettiajanvarauksen kautta voit varata ainoastaan 45min ajan. Mikäli kyse on pariterapiasta, voit varata ajan soittamalla p.0200 792 0200 ma-pe 9-16.