fbpx

Intiimikirurgia

Intiimikirurgialla tarkoitetaan synnynnäisten, iän tai synnytysten aiheuttamien ulkoisten sukupuolielinten korjausleikkausta. Tavallisia toimenpiteitä ovat esim. häpyhuulien muodon korjaaminen, sisimpien häpyhuulien pienentäminen, ulompien häpyhuulien täyteläistäminen ja emättimen ulkosuun kiristäminen. Toimenpiteet tehdään pääsääntöisesti paikallispuudutuksessa ja rauhoittavassa lääkityksessä.

Intiimikirurgia

Kirurginen toimenpide

Toipuminen 2-4 viikkoa

Jäikö jotain kysyttävää?

Jos sinulle heräsi kysymyksiä tai haluaisit tietää lisää toimenpiteestä niin ota meihin yhteyttä. Me kerromme mielellämme lisää.

UKK

Kevyeen toimistotyöhön voi palata 2-3 päivän jälkeen. Raskaampaan työhön on syytä olla toipumislomalla 1-2 viikkoa työstä riippuen.

Hyvin. Saat rauhoittavaa lääkitystä ja lisäksi tipan kautta hyvin vahvaa kipulääkettä. Ensimmäinen noin 2-3 sekunnin pistos tuntuu näin jonkin verran, mutta on hyvin siedetty. Hetken odottelun jälkeen seuraavat täydentävät pistokset eivät enää tunnu, koska puuduttelu tapahtuu jo puutuneen alueen kautta.

Saat muutaman päivän antibioottisuojahoidon. Muuten riittää suihkuttelu ja varovainen kuivaus aamuin illoin sekä jokaisen wc käynnin yhteydessä 1.5-2 viikon ajan, tämän jälkeen normaalisti. Suojana voi käyttää tavallista kuukautissuojaa. Mahdolliset poistettavat ompeleet tai ommelsolmut poistetaan 10-14 päivän kohdalla. Yhdynnästä tulee pidättäytyä 4 viikkoa.

Häpyhuulissa on hyvä verenkierto, joten pieni tihkuttelu on normaalia. Voit pitää suojana tavallista kuukautissidettä. Jos kuitenkin verenvuoto on runsaampaa ja/tai tulee korostunutta (toispuolista) turvotusta/mustelmaa, ota meihin yhteyttä.

Rasvansiirron jälkeen tulee pidättäytyä yhdynnästä 2 viikon ajan ja mikäli on ommeltuja haavoja (esim. pienten häpyhuulten pienennys), yhdyntätauko on 4 viikkoa.

Paras tapa on ajoittaa leikkaus ajankohtaan, jolloin kuukautisia ei ole tai siirtää kuukautisia lääkkeellisesti. Jos kuukautiset kuitenkin alkavat pian leikkauksen jälkeen, suihkuttele ahkerasti ja käytä suojana tavallista sidettä. Älä käytä tamponia.