fbpx

Rintojen muodonkorjaus­leikkaus (tubulaariset rinnat)

Rintojen epäsymmetria voi olla joko synnynnäistä tai sairauden (esimerkiksi rintasyövän) aiheuttamaa. Useimmilla naisilla on rinnoissa luonnostaan lähes huomaamatonta epäsymmetriaa, mutta synnynnäisessä tai sairauden aiheuttamassa epäsymmetriassa koko- ja muotoero on huomattava. Kokoero on 1-2 kuppikokoa. Kokoeroa voidaan tasapainottaa pienempää rintaa suurentamalla tai suurempaa rintaa pienentämällä. Suurentamiseen voidaan käyttää rintaimplanttia tai omaa rasvaa. Jälkimmäinen vaihtoehto soveltuu paremmin tilanteeseen, jossa toisesta rinnasta ainoastaan poistetaan omaa kudosta (ei korvata osaa kudoksesta rintaimplantilla), koska rintaimplantilla suurennettu rinta pitää ryhtinsä paremmin kuin rinta, jossa on ainoastaan omaa kudosta.

Rinnat

Kirurginen toimenpide

Toipuminen 2-4 viikkoa

Kenelle rintojen korjausleikkaus sopii?​

Rintojen korjausleikkaus voidaan tehdä kaikenikäisille naisille, jotka haluavat korjata rintojensa muotoa. Korjausleikkauksia voidaan tehdä esimerkiksi raskauden tai suuren painonpudotuksen jälkeen. Korjausleikkauksia tehdään yleisesti myös rintasyöpäleikkauksen jälkikorjausleikkauksen yhteydessä.

Toimenpide ja leikkauksesta toipuminen​

Rintojen muodon korjausleikkaus tehdään nukutuksessa. Leikkauksen arvet sijoittuvat rinnanaluspoimuun ja nännipihan ympärille, mutta joissakin tapauksissa on tarpeen tehdä myös pystyarpi. Jokainen leikkaus suunnitellaan yksilöllisesti.

Särkylääkkeet ovat tarpeen noin viikon ajan leikkauksen jälkeen. Leikkauksen jälkeen käytetään tukiliivejä parin kuukauden ajan. Leikkauksen ompeleet poistetaan noin viikon kuluttua korjausleikkauksesta. 

Rintojen korjausleikkauksen jälkeinen sairausloma on 2-5 viikkoa. Sairasloman pituus riippuu työn fyysisyydestä. Liikunnan voi aloittaa noin 3-4 viikkoa leikkauksen jälkeen.

Toimenpiteen lopullinen tulos näkyy noin vuoden päästä leikkauksesta, mutta kolmannen kuukauden kohdalla rinnat ovat jo löytäneet lähes valmiin muotonsa.

Rintojen korjausleikkauksen hinta ja ajanvaraus

Tutustu hinnastoomme ja varaa aika leikkauksen kartoitukseen. Leikkauksen kartoituksessa tutkimme korjattavan rinnan ja kerromme tarkkaan toimenpiteestä sekä voimme sopia leikkausajan. Jos sinulle heräsi kysymyksiä tai haluaisit tietää lisää toimenpiteestä niin ota meihin yhteyttä. Me kerromme mielellämme lisää.

Jäikö jotain kysyttävää?

Jos sinulle heräsi kysymyksiä tai haluaisit tietää lisää toimenpiteestä niin ota meihin yhteyttä. Me kerromme mielellämme lisää.

UKK

Tubulaarisen rinnan tilavuuspuutos (korostunein alaosassa) korjataan joko rintaimplantilla, rasvalla tai näiden yhdistelmällä. Tehokkain tapa on rintaimplantti. Nänninpihan alueen suppilomaisuus korjaantuu osin jo tällä. Jäävä nänninpihan suppilomaisuus ja erityisesti pullahtaminen (prolaboituminen) korjataan muotoilemalla nänninpihaa ja nänniä ns. Benellin tekniikalla. Samalla nänninpihaa pienennetään.

Tubulaaristen rintojen korjausleikkauksesta jää aina arvet. Rintaimplanttileikkauksesta jää lyhyt arpi rinnanaluspoimuun, joka jää hyvin piiloon. Nänninpihan korjauksesta jää arpi nännipihan ympärille. Arvet vaalentuvat ajan myötä ja muuttuvat vähemmän näkyviksi.

Tubulaaristen rintojen korjausleikkaus katsotaan tietyissä tilanteissa lääketieteellisesti perustelluksi eli sairaudenhoidoksi. Käytännössä tämä tarkoittaa tilannetta, kun rinnan alaosa on selvästi alikehittynyt tai nännipiha on selvästi suppilomainen tai pullahtanut. Varsinaista Kelakorvausta tubulaaristen rintojen korjausleikkauksesta ei enää ole saanut 1.1.23 lähtien. Työnantajan tai Kelan korvaama sairausloma kuuluu kuitenkin edelleen, kun tubulaaristen rintojen korjausleikkaus katsotaan sairaudenhoidoksi.

Pelkkä suppilomainen nänni korjataan ns. Benellin tekniikalla, joka litistää nänniä ja pienentää nänninpihaa. Leikkauksesta jää arpi nänninpihan ympärille. Toimenpide voidaan tehdä paikallispuudutuksessa.