Rintojen muodonkorjausleikkaus

Rintojen epäsymmetria voi olla joko synnynnäistä tai sairauden (esimerkiksi rintasyövän) aiheuttamaa. Useimmilla naisilla on rinnoissa luonnostaan lähes huomaamatonta epäsymmetriaa, mutta synnynnäisessä tai sairauden aiheuttamassa epäsymmetriassa koko- ja muotoero on huomattava. Kokoero on noin 1-2 kuppikokoa. Kokoeroa voidaan tasapainottaa pienempää rintaa suurentamalla tai suurempaa rintaa pienentämällä. Suurentamiseen voidaan käyttää silikoniproteesia tai omaa rasvaa. Jälkimmäinen vaihtoehto soveltuu paremmin tilanteeseen, jossa toisesta rinnasta ainoastaan poistetaan omaa kudosta (ei korvata osaa kudoksesta silikoniproteesilla), koska silikoniproteesisuurennettu rinta pitää ryhtinsä paremmin kuin rinta, jossa on ainoastaan omaa kudosta.

Kenelle rintojen korjausleikkaus sopii?

Rintojen korjausleikkaus voidaan tehdä kaikenikäisille naisille, jotka haluavat korjata rintojensa muotoa. Korjausleikkauksia voidaan tehdä esimerkiksi raskauden tai suuren painonpudotuksen jälkeen. Korjausleikkauksia tehdään yleisesti myös rintasyöpäleikkauksen jälkikorjausleikkauksen yhteydessä.

Toimenpide ja leikkauksesta toipuminen

Rintojen muodon korjausleikkaus tehdään nukutuksessa. Leikkauksen arvet sijoittuvat nännipihan ympärille, mutta joissakin tapauksissa saatetaan tarvita tehdä myös pystyarpi. Jokainen leikkaus suunnitellaan yksilöllisesti ja toimenpidesuunnitelmassa käydään tarkemmin läpi leikkauksen suunnitelma. 

Leikkauksesta ei yleisesti tule suuria kipuja. Leikkauksen jälkeisiin särkyihin on kuitenkin hyvä varata apteekista saatavia särkylääkkeitä, kuten mm. ibuprofeenia  ja parasetamolia. Särkylääkkeitä voidaan käyttää tarpeen mukaan noin viikon ajan leikkauksen jälkeen. Leikkauksen jälkeen käytetään myös hyvin tukevia rintaliivejä. Hyvin tukevia rintaliivejä käytetään noin 4-6 viikkoa. Leikkauksen ompeleet poistetaan noin viikon kuluttua korjausleikkauksesta. 

Rintojen korjausleikkauksen jälkeen tarvitaan työnkuvasta riippuen sairaslomaa noin 3-5 viikkoa. Sairasloman pituus riippuu työn fyysisyydestä. Ennen leikkausta on tärkeää varmistaa, että sairasloman pitäminen on mahdollista. Liikunnan voi aloittaa noin 3-4 viikkoa leikkauksen jälkeen. 

Leikkauksen jälkeen tehdään myös jälkitarkastuksia. Ensimmäinen jälkitarkastus tehdään noin viikko leikkauksen jälkeen. Toinen jälkitarkastus tehdään noin kolmen kuukauden kuluttua ja viimeinen tarkastus noin vuoden kuluttua leikkauksesta. Toimenpiteen täysin valmis lopputulos näkyy noin vuoden päästä leikkauksesta, mutta kolmannen kuukauden kohdalla rinnat ovat jo löytäneet lähes valmiin muotonsa.

Rintojen korjausleikkauksen hinta ja ajanvaraus

Tutustu hinnastoomme ja varaa aika leikkauksen kartoitukseen. Leikkauksen kartoituksessa tutkimme korjattavan rinnan ja kerromme tarkkaan toimenpiteestä sekä voimme sopia leikkausajan. Jos sinulle heräsi kysymyksiä tai haluaisit tietää lisää toimenpiteestä niin ota meihin yhteyttä. Me kerromme mielellämme lisää.

Ota yhteyttä