fbpx

Veitsetön kasvojen ja kaulan kohotus

Ultherapy soveltuu niille, joilla on lievät kasvojen ikääntymismuutokset tai jotka eivät ole valmiita
kasvojen kirurgiseen kohotusleikkaukseen. Ultherapy soveltuu myös mainiosti kirurgisen kasvojen
kohotustuloksen ylläpitoon. Plastiikkakirurgia W:ssa kaikki Ultherapy-hoidot tekee plastiikkakirurgi.

Kasvojen ikääntymismuutosten hoitoon

Veitsetön toimenpide

Ei toipumisaikaa

Mistä Ultherapy-hoidossa on kysymys?​

Ultherapy kohdistaa fokusoitua ultraäänienergiaa siihen ihokerrokseen, jota tyypillisesti käsitellään plastiikkakirurgisin toimenpitein. Ihon pintaa ei leikata eikä muutenkaan käsitellä. Ultraäänienergia käynnistää ihossa luonnollisen vasteen, joka saa aikaan uuden kollageenin syntymistä sekä heikentyneen kollageenin vahvistumista.

Osa potilaista huomaa tuloksia jo välittömästi hoidon jälkeen, mutta varsinainen hyöty tulee näkyviin 2–3 kuukauden kuluessa hoidosta, kun uusi kollageeni vähitellen kohottaa ja kiinteyttää kasvoja ja kaulaa sekä tasoittaa dekolteen ihoa. Toisin kuin esimerkiksi laseriin tai radiofrekvenssiin perustuvat menetelmät, Ultherapy ohittaa ihon pintakerroksen kokonaan, ja energia pystytään kohdistamaan optimaalisella lämpötilalla tarkasti halutulle syvyydelle. Ultherapyn ainutlaatuisiin etuihin kuuluu myös ultraäänikuvantaminen, jonka avulla hoitava lääkäri näkee hoidettavat kudoskerrokset. Näin energia saadaan kohdistettua turvallisesti juuri sinne, missä siitä on suurin hyöty.

Energian kohdistaminen juuri oikeaan kudoskerrokseen on avainasemassa kudosreaktion käynnistämisessä ja hyvän hoitotuloksen saavuttamisessa. Tämä edellyttää hyvää kokemusta ultraäänilaitteen käytöstä sekä yksityiskohtaista anatomian tuntemusta, joista erityisesti jälkimmäiseen plastiikkakirurgilla on hyvät edellytykset. Kudoksiin kohdistettava energiamäärä tulee olla yksilöllisesti suunniteltu ja riittävä (arvioidaan ja otetaan huomioon kudosten biologinen ikä), jotta kudosvaste käynnistyy. Lisäksi tulee ottaa huomioon kasvojen eri osien mahdollisesti eritasoiset ikääntymismuutokset sekä epäsymmetriat. Plastiikkakirurgin toteuttamana Ultherapy-hoito räätälöidään yksilöllisesti ennen hoitoa ja tarvittaessa myös hoidon aikana. Plastiikkakirurgia W:ssa kaikki Ultherapy-hoidot tekee plastiikkakirurgi.

Vaikka Ultherapyn avulla ei päästäkään täysin vastaavaan hoitotulokseen kuin plastiikkakirurgialla, se on erinomainen vaihtoehto potilaille, jotka eivät ole valmiita leikkaushoitoon. Ultherapyn avulla voidaan myös pidentää plastiikkakirurgisten toimenpiteiden tulosten pysyvyyttä.

Tietoa Ultherapy-hoidosta

Ultherapy on ainoa Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto FDA:n hyväksymä veitsetön hoitomenetelmä kaulan, leuanalusihon ja kulmien kohotukseen sekä kiinteytykseen. Vastikään FDA on erityisesti hyväksynyt menetelmän käyttöön myös ainoana veitsettömänä hoitomenetelmänä rintakehän (dekolteen) juonteiden ja ryppyjen hoitoon.Ultherapyn avulla saadaan raikkaampi sekä nuorekkaampi ulkonäkö ja ilme kasvojen, kaulan ja dekolteen alueella virkistyy silmin nähtävästi.

  • Ei vaadi leikkausta
  • Ei sairausloman tarvetta
  • Edistää kollageenin tuotantoa
  • Luonnollinen lopputulos
  • Yksi hoitokerta useimmiten riittää
  • Turvallinen ultraäänimenetelmä

Kiinnostuitko? Katso hinnastomme tästä. 

Jäikö jotain kysyttävää?

Jos sinulle heräsi kysymyksiä tai haluaisit tietää lisää toimenpiteestä niin ota meihin yhteyttä. Me kerromme mielellämme lisää.

UKK

Hoidon kesto riippuu hoidettavasta ihoalueesta sekä yksilöllisestä hoitosuunnitelmasta. Kasvojen ja kaulan hoito kestää 60–90 minuuttia, dekoltee-hoito puolestaan noin 30 minuuttia.

Ultherapyn jälkeen voit välittömästi palata normaaleihin toimiin. Minkäänlaisia erityisiä jälkihoitotoimenpiteitä ei tarvitse noudattaa. Myöskään erityistä auringolta suojautumista ei vaadita, koska hoidossa ihon pintaa ei leikata eikä käsitellä, kuten esim. kirurgiassa tai ihon laser- tai kemiallisessa kuorinnassa.

Voit huomata kiinteytymistä heti hoidon jälkeen, mutta lopullinen tulos tulee näkyviin 3-6 kuukauden kuluessa hoidosta, kun heikentynyt kollageeni vahvistuu ja korvautuu uudella. Jatkossa uusilla huoltavilla hoidoilla voidaan edelleen vähentää ihon luonnollisen vanhenemisen vaikutuksia. Potilaana Sinun on hyvä tietää, että Ultherapyn ihon kollageenin tuotantoa lisäävä vaikutus on tieteellisesti todistettu.

Kun pieni määrä ultraäänienergiaa kohdistetaan tarkasti ihokudokseen, se voi tuntua syvällä ihossa vähäisenä nipistelynä tai lämpönä. Se on kuitenkin osoitus siitä, että uuden kollageenin syntyminen on käynnistetty. Osalle potilaista hoito saattaa tuntua epämukavalta, mutta tuntemukset kestävät ainoastaan ultraäänienergian kohdistamisen ajan ja niitä on helppo lieventää tavanomaisilla särkylääkkeillä. Hoitava lääkäri pyrkii tekemään hoitokokemuksesta mahdollisimman miellyttävän. Suurin osa potilaista kokeekin hoidon vain lievästi epämukavana ja saavutettavan tuloksen arvoisena. On tyypillistä että hoidettu alue on hivenen arka muutamasta päivästä aina kahteen viikkon asti, mikä on hyvä merkki kudosvasteen käynnistymisestä.

FDA-hyväksyttyjä Ultherapy-hoitoja on maailmanlaajuisesti tehty turvallisesti jo yli 1 miljoona. Ultraääntä on käytetty turvallisesti lääketieteessä jo yli 50 vuoden ajan. Lisäksi jokainen Ultherapy-hoitoja tekevä lääkäri tai sairaanhoitaja on koulutettu perusteellisesti hoitomenetelmään ja laitteen käyttöön. Ultherapy on siis turvallinen valinta.

Hoidon jälkeen iholla voi esiintyä joitakin tunteja kestävää punoitusta. Hoidon jälkeen esiintyy usein myös muutamia päiviä kestävää lievää turvotusta tai mahdollisesti joitakin viikkoja kestävää kihelmöinnin tunnetta tai kosketusarkuutta. Tällaiset oireet ovat kuitenkin lieviä ja ohimeneviä. On tyypillistä että hoidettu alue on hivenen arka muutamasta päivästä aina kahteen viikkon asti, mikä on hyvä merkki kudosvasteen käynnistymisestä. Harvinaisempia ohimeneviä hoidonjälkeisiä vaikutuksia ovat mustelmat tai pienet tunnottomat alueet iholla. Mikäli tällaisia vaikutuksia esiintyy, lääkärisi käy asian läpi kanssasi.

Omega-3 ja muut vastaavat tuotteet tulee tauottaa 2 viikkoa ennen hoitoa. Muiden lääkityksenä käytettävien verenkiertolääkkeiden tauottamisesta sovitaan yksilöllisesti.

Botuliinihoidosta tulee olla kulunut 2 viikkoa, täyteainehoidosta 2 kuukautta ja kohotuslankojen laitoista 6 kuukautta ennen Ultherapy-hoitoa.