Pientoimenpiteet

Luomien ja ihomuutosten poistot

Tavalliseen luomenpoistoon (1-3 kpl 5-10 mm luomea) toimenpideajan voi varata suoraan. Poistotekniikka on riippuvainen poistettavan luomen tyypistä, sen sijainnista ja näytteenottotarpeesta. Mikäli luomi on epäilyttävä solumuutosten suhteen, tulee se lähettää patologin tutkittavaksi.

Luomien itsearvioinnissa on avuksi VARO-sääntö. Jos luomen Väri muuttuu, erityisesti tummuu, sitä on syytä tulla näyttämään. Samoin jos luomi kasvaa voimakkaasti eli Alue kasvaa, tilannetta on samoin syytä arvioida. Jos luomen Raja muuttuu epätarkaksi tai poimuilevaksi, tulee luomea näyttää lääkärille. Mikäli luomi aiheuttaa uusia Oireita tai Ongelmia (kuten kutinaa, kipua tai pinta rikkoutuu ja rupeutuu), tulee luomen poistoa näytteeksi harkita.

Ihomuutokset on mahdollista häivyttää radiofrekvenssienergialla (RF) ihon pinnallisessa tasossa, jolloin käytännössä saavutetaan arveton paraneminen ja huomaamaton jälki. Joissakin tapauksissa, kuten syvemmälle ulottuvissa ihomuutoksissa tai näytteenottotarpeen ilmetessä, tehdään poisto koko ihon paksuudelta, jolloin syntyvä arpi piilotetaan mahdollisimman huomaamattomaksi plastiikkakirurgisin tekniikoin.

Arpikorjaukset

Arpikorjauksen suunnittelu tapahtuu vastaanottokäynnillä. Pienemmät kirurgiset arpikorjaukset voidaan tehdä paikallispuudutuksessa. Vaativat ja laajat arpikorjaukset voivat vaatia nukutuksen.

Ota yhteyttä