fbpx

Rintojen kohotusleikkaus

Raskaus, imetys ja laihtuminen saattavat vaikuttavat rintojen muotoon ja tilavuuteen. Rintojen kohotusleikkaus sopii tilanteeseen, kun omaa tilavuutta on riittävästi ja kun toiveena on rinnan muodonkorjaus ja kohotus, ei tilavuuden lisäys. Kohotusleikkaus soveltuu myös naisille, jotka eivät halua rintaimplantteja. Rinnan tilavuutta voidaan lisätä rasvansiirrolla, joko samassa yhteydessä tai myöhemmin.

Rinnat

Kirurginen toimenpide

Toipuminen 2-4 viikkoa

Kenelle rintojen kohotus sopii? ​

Rintojen kohotus toimenpide sopii kaikille naisille, joiden rinnat ovat kehittyneet valmiiksi. Monet tulevat rintojen kohotusleikkaukseen, kun eivät halua enää tulla raskaaksi. Raskaus ja imetys saattavat vaikuttavat rintojen muotoon. Rintojen kohotusleikkaus ei yleisesti kuitenkaan vaikuta imettämiseen. Toimenpiteessä nännejä ja maitokanavia ei leikata, joten tällä ei ole vaikutusta. 

Rintojen kohotus voidaan tehdä muun muassa seuraavissa tapauksissa:

  • Rinnat riippuvat ja niiden koko ei ole enää sopiva.
  • Rinnat eivät ole kiinteät.
  • Nännipihat roikkuvat alaspäin.
  • Nännit roikkuvat rintojen ihopoimun alapuolella.
  • Rinnat ovat epäsymmetriset.

Rintojen kohotusleikkauksesta toipuminen

Leikkauksen jälkeen ensimmäisinä päivinä voi esiintyä pientä kipua ja kipuun voidaan käyttää kipulääkkeitä. Paraneminen tapahtuu yleisesti ottaen yksilöllisesti ja muutaman päivän jälkeen leikkauksesta voidaan aloittaa tekemään jo pieniä arjen askareita. Tässä vaiheessa on tärkeää kuunnella omia tuntemuksiaan ja levätä sen mukaisesti. 

Rintojen kohotusleikkauksen jälkeen on suositeltavaa käyttää neljän viikon ajan urheilurintaliivejä. Urheilurintaliiveillä varmistetaan, että toipuminen tapahtuu rintoja tukien. Rinnan kohotusleikkauksesta kirjoitetaan yleensä 2-4 viikon sairasloma. Toimenpiteestä toipuminen kestää kokonaisuudessaan noin kolme kuukautta ja tämän ajanjakson jälkeen rinnan kohotusleikkauksen toimenpiteet ovat nähtävissä.

Jäikö jotain kysyttävää?

Jos sinulle heräsi kysymyksiä tai haluaisit tietää lisää toimenpiteestä niin ota meihin yhteyttä. Me kerromme mielellämme lisää.

UKK

Rinta kohoaa jonkin verran implantilla, erityisesti anatomisella rintaimplantilla. Voit testata asiaa itse: jos rinnanaluspoimu tule esiin kämmenet päälaelle asetettuna, pelkkä rintaimplanttileikkaus on mahdollinen. Muutoin tulee tehdä joko pelkkä kohotusleikkaus tai kohotus yhdistettynä implanttisuurennukseen.

Varsinainen rinnan kohotus, jossa myös rintarauhaskudosta muotoillaan laajemmin, edellyttää nukutusta. Suppeampi toimenpide, jossa kohotetaan pääosin nänniä ja poistetaan ylimäärä ihoa, on mahdollista tehdä paikallispuudutuksessa ja rauhoittavassa lääkityksessä.

Rintojen kohotusleikkaus katsotaan harvoin lääketieteellisesti perustelluksi eli sairaudenhoidoksi. Tämä voi olla tilanne voimakkaan laihtumisen jälkeen, jolloin rinnat ovat hyvin alhaalla navan tasalla ja tilaan liittyy ihon hautumista ja -rikkoja.