Rintojen kohotusleikkaus

Rinnat voivat tyhjentyä ja laskeutua raskauksien, ikääntymisen tai laihtumisen seurauksena. Usein nimenomaan rinnan yläosa tyhjenee. Kyseessä voi olla pelkkä nännilaskeuma tai koko rinnan laskeutuminen. Rinnan kohotusleikkauksessa nännit ja rinnat kokonaisuudessaan kohotetaan. Olemassaoleva kudos käytetään rinnan uudelleenmuotoiluun. Tekniikka on hyvin samankaltainen kuin rintojen pienennysleikkauksessa, kudosta ei vain poisteta. Leikkaus tehdään tavallisesti nukutuksessa. Pelkän nännilaskeuman voi korjata paikallispuudutuksessa. Rintojen kohotusleikkaukseen voi yhdistää myös proteesisuurennuksen, jos toiveena on tilavuuden lisäys tai muotonsa parhaiten säilyttävä rinta. Joskus pieni suurennus tai kudoksen osittainen korvaaminen proteesilla on välttämätöntä, jos oman kudoksen laskeutumistaipumus on voimakasta. Rinnan muotoa tukeva ja täydentävä suurennus voidaan tehdä myös myöhemmin ja tuolloin se useimmiten onnistuu paikallispuudutuksessa ja rauhoittavassa lääkityksessä. 

Toimenpiteen hinta annetaan lääkärin vastaanotolla tehdyn toimenpidesuunnitelman jälkeen.

Kenelle rintojen kohotus sopii? 

Rintojen kohotus toimenpide sopii kaikille naisille, joiden rinnat ovat kehittyneet valmiiksi. Monet tulevat rintojen kohotusleikkaukseen, kun eivät halua enää tulla raskaaksi. Raskaus ja imetys saattavat vaikuttavat rintojen muotoon. Rintojen kohotusleikkaus ei yleisesti kuitenkaan vaikuta imettämiseen. Toimenpiteessä nännejä ja maitokanavia ei leikata, joten tällä ei ole vaikutusta. 

Rintojen kohotus voidaan tehdä muun muassa seuraavissa tapauksissa:

  • Rinnat riippuvat ja niiden koko ei ole enää sopiva.
  • Rinnat eivät ole kiinteät.
  • Nännipihat roikkuvat alaspäin.
  • Nännit roikkuvat rintojen ihopoimun alapuolella.
  • Rinnat ovat epäsymmetriset.
Rintojen kohotusleikkauksesta toipuminen

Leikkauksen jälkeen ensimmäisinä päivinä voi esiintyä pientä kipua ja kipuun voidaan käyttää kipulääkkeitä. Paraneminen tapahtuu yleisesti ottaen yksilöllisesti ja muutaman päivän jälkeen leikkauksesta voidaan aloittaa tekemään jo pieniä arjen askareita. Tässä vaiheessa on tärkeää kuunnella omia tuntemuksiaan ja levätä sen mukaisesti. 

Rintojen kohotusleikkauksen jälkeen on suositeltavaa käyttää neljän viikon ajan urheilurintaliivejä. Urheilurintaliiveillä varmistetaan, että toipuminen tapahtuu rintoja tukien. Rinnan kohotusleikkauksesta kirjoitetaan yleensä 2-4 viikon sairasloma. Toimenpiteestä toipuminen kestää kokonaisuudessaan noin kolme kuukautta ja tämän ajanjakson jälkeen rinnan kohotusleikkauksen toimenpiteet ovat nähtävissä.

Ota yhteyttä

Heräsikö sinulle kysymyksiä? Vastaamme mielellämme, ota meihin yhteyttä ja kysy lisää.