Miesten rintojen pienennysleikkaus (Gynekomastia leikkaus)

Gynekomastia tarkoittaa miesten rintojen suurenemista. Kyseessä voi olla ainoastaan toisen tai molempien rintojen suurentuminen. Gynekomastian taustalla voi olla hormonaalisia syitä, jotka tulee selvittää ja hoitaa ennen mahdollista leikkausta. Leikkauksessa poistetaan rintarauhaskudosta ja rasvakudosta joko pienistä huomaamattomista rei’istä kuten rasvaimussa tai avoimessa leikkauksessa, jos ylimääräistä ihoa on runsaasti. Tällöin arvet piilotetaan mahdollisimman huomaamattomiksi. Gynekomastia on erittäin yleinen vaiva ja se voidaan korjata gynekomastia leikkauksella.

 

Gynekomastia leikkaus 

Rintojen suurentuminen johtuu usein ylimäräisestä rinrauhaskudoksesta. Kudosta poistetaan leikkauksessa nännipihan alapuolelle tehdystä viillosta. Jos rinnat ovat kasvaneet erittäin suureksi voidaan tehdä myös rasvaimu. Rasva imulla rasvaa saadaan poistettua enemmän ja tehokkaasti. Leikkauksessa rasvakudokseen laitetaan puudutusainetta ja hieman adrenaliinia, jolloin verenvuoto on vähäisempää ja leikkauksen jälkeinen turvotus ja nestehukka on vähäistä. 

Rasvan poistamistapa valitaan kumminkin aina yksilöllisesti sen mukaan, mikä sopii esteettisesti parhaiten asiakkaalle. Gynekomastia leikkaus tehdään erittäin usein nukutuksessa. Ennen leikkausta asiakkaan kanssa keskustellaan nukutuksesta. 

Gynekomastia leikkauksesta toipuminen

Leikkauksen jälkeen rinnat saattavat tuntua aroilta ja arkuutta hoidetaan kipulääkkeillä. Gynekomastia leikkaus tehdään päiväleikkauksena, jolloin leikkauksen jälkeen jo samana päivänä pääsee lähtemään kotiin. On suositeltavaa, että kotiin lähdössä on saattaja ja myös ensimmäisen vuorokauden aikana potilas saattaa tarvita kotiaskareissa apua. Leikkauksesta toipumiseen tarvitaan myös muutama päivä sairaslomaa riippuen työn fyysisyydestä. Fyysistä työtä on syytä välttää noin 2-3 viikon ajan. 

Leikkauksen jälkeen ensimmäisten viikkojen ajan käytetään tukiliiviä. Tukiliivi auttaa toipumaan leikkauksesta nopeammin, sillä se vähentää turvotusta. Turvotus laskee tasaisesti ensimmäisten viikkojen aikana ja lopullisen leikkauksen tuloksen näkee noin 1-2 kuukauden sisällä. Leikkausten jälkeen on kontrollikäyntejä, jotka sovitaan erikseen toimenpiteestä ja asiakkaasta riippuen.

Ajanvaraus ja gynekomastian hinta

Jos harkitset gynekomastia leikkausta niin varaa aika toimenpiteen kartoitukseen. Tarkka hinta toimenpiteestä annetaan lääkärin vastaanotolla tehdyn toimenpidesuunnitelman jälkeen. Jos sinulle heräsi kysymyksiä, niin kysy lisää ja kerromme toimenpiteestä tai toipumisesta tarkemmin. 

Ota yhteyttä ja kysy lisää