fbpx

Pistoshoidot​

Pistoshoidot ovat vaivaton tapa hoitaa kasvojen ikääntymismuutoksia. Toipumisaika on hyvin lyhyt, kahdesta tunnista – kahteen päivään.

Kasvojen muotojen ja ihon hoitoon

Pistoshoito

Lyhyt toipumisaika

Botox-hoito (botuliinihoito)

Botuliinihoito (Bocouture, Botox, Vistabel) soveltuu pääosin yläkasvojen uurteiden, juonteiden ja ryppyjen hoitoon. Tavallisimpia hoidettavia kohtia ovat kulmakarvojen välin uurteet (Sibeliusjuonteet), otsan juonteet ja naururypyt. Lisäksi botuliinia voidaan käyttää kulmakarvojen kohotukseen, niiden nuorekkaan kaaren palauttamiseen ja symmetrisoimiseen. Lihastoimintaa tasapainottava vaikutus tulee muutamassa päivässä ja sitä seuraa lopullinen ihon silottuminen parissa viikossa. Tässä vaiheessa hoidon vaikutusta yläkasvojen osalta voidaan tehostaa esim. täyteaineilla. Botuliinihoidon vaikutus kestää noin 4-6 kk. Parhaimman, luonnollisimman ja pysyvimmän tuloksen saavuttaa säännöllisesti, riittävän usein uusituilla hoidoilla. Tällöin myös yksittäisen hoitokerran vaikutusaika pitenee, koska hoidetun lihaksen massa pienenee ja sama ainemäärä vaikuttaa tehokkaammin. 3-4 kuukauden välein toteutetuilla hoidoilla lihastoiminnan vaihtelut säilyvät myös pienempinä, joka näkyy ajan kuluessa tasaisena ja luonnollisena tuloksena.

Pistoshoidolla apua moniin vaivoihin​

Täyteaineet

Hyaluronihapolla (Juvederm Vycross tuoteperheen Volux, Voluma, Volift, Volbella sekä Juvederm Volite) ulkonäköä voidaan kaunistaa nopeasti, vaivattomasti ja turvallisesti. Ihossa ja kudoksissa luonnostaankin esiintyvä hyaluronihappo on vaivaton tapa tasoittaa kasvojen juonteita ja poimuja. Myös huulien tilavuutta voidaan täyteläistää ja korjata. Uurteita häivyttämällä, menetettyä täyteläisyyttä ja kudoksia palauttamalla sekä oikeita piirteitä vahvistamalla kasvojen ilme nuorentuu ja piristyy. Vaikutus kestää tuotteesta riippuen noin 10-18 kuukautta. Tasapainoisin tulos saavutetaan säännöllisillä hoidoilla. Myös kasvojen muotoilu luisia rakenteita tukemalla on mahdollista. Verrattuna aikaisemmin käytettyyn implanttikirurgiaan toipumisaikaa ei tarvita ja täyteainehoidot ovatkin käytännössä syrjäyttäneet implantit. Kyseinen täyteaine (Juvederm Vycross Volux) on rakenteeltaan normaalia napakampaa ja edellyttää erittäin hyvää anatomian, aineen ominaisuuksien ja käyttöaiheiden tietämystä, koska se sijoitetaan syvälle luun pintaan. Voluxin pysyvyysaika on pari vuotta, tietyillä matalan aineenvaihdunnan alueilla vielä pidempi.

Kollageenimuodostuksen stimuloiminen

Ikääntymisen seurauksena ihon paksuus, kimmoisuus ja palautuvuus alenee kollageenimuodostuksen vähenemisen myötä. Seurauksena on ihon veltostuminen, roikkuminen sekä juonteiden ja ryppyjen muodostuminen. Kalsiumhydroksyyliapatiitti-injektiolla (Radiesse) voidaan stimuloida ihon omaa kollageenimuodostusta, minkä ansioista iho tukevoituu, supistuu, kimmoisuus paranee, uurteet vähenevät ja väri paranee. Tavallisia hoidettavia alueita ovat alakasvot, kaula, rintakehä (dekolteealue) sekä kämmenselät. Kollageenin uudistuminen tapahtuu hoidon jälkeisten muutamien viikkojen ja kuukausien aikana. Ensimmäisinä päivinä ihossa esiintyy lievää turvotusta ja punoitusta, mikä on merkki käynnistyneestä kudosprosessista. Hoidolla saavutettu nuorentava raikkaus kestää monilla potilailla vuoden ja pidempäänkin.

Jäikö jotain kysyttävää?

Jos sinulle heräsi kysymyksiä tai haluaisit tietää lisää toimenpiteestä niin ota meihin yhteyttä. Me kerromme mielellämme lisää.

UKK

Täyteaine- ja botuliinihoito on toimenpiteenä osaavan terveydenhuollon ammattilaisen käsissä turvallinen, muttei täysin riskitön. Anatomian tuntemus ja aseptinen työskentely ovat tärkeimmät työkalut riskien minimoimiseksi. Plastiikkakirurgia W:ssa kaikki pistoshoidot tekee kasvojen anatomian erittäin hyvin tunteva plastiikkakirurgi.

Mustelmia voi tulla, koska pieniä verisuonia voi rikkoontua pistettäessä neulalla tai kanyylillä. Tämä on harvinaista. Anatomian tuntemus ja osaava kudoskäsittely vähentää tätä riskiä.

Botuliinin vaikutus tulee näkyviin viikon kuluessa ja se tasapainottuu 2 viikkoon asti.

Verenvuototaipumus tai veren hyytymiseen vaikuttava lääkitys on este laajemmille pistoshoidoille. Pienet pistoshoidot kuten botuliini ovat mahdollisia. Keskustele toiveistasi ensin plastiikkakirurgin kanssa. 

Pistosalueen tulehdus tai hoitamaton ihosairaus on vasta-aihe pistoshoidoille. Kasvojen alueen täyteainehoito on vasta-aiheinen myös silloin, jos sinulla on aktiivinen huuliherpes. Usein aktivoituva huuliherpes voi vaatia estolääkityksen. Keskustele asiasta plastiikkakirurgin kanssa.

Omegalähteet tulee tauottaa, koska ne lisäävät mustelma- ja verenvuotoriskiä. Muiden verenkiertolääkkeiden tauottamisesta ja hoidon sopivuudesta tulee keskustella plastiikkakirurgin kanssa. Valvominen, voimakas stressi ja alkoholinkäyttö nostavat verenpainetta ja lisäävät näin ollen myös mustelma- ja verenvuotoriskiä. Pyri välttämään tätä ennen pistoshoitoja.

Botuliinihoidon jälkeen alueiden on syytä antaa olla rauhassa parin tunnin ajan, kunnes nestetilavuuden aiheuttamat kohoumat ovat hävinneet. Tämän jälkeen voit olla ja elää normaalisti. Jos kuitenkin huomaat mustelman, hoida sitä kylmällä 1-3 kertaa tunnin välein.

Täyteainehoitojen jälkeen on syytä toteuttaa 2 kylmähoitokertaa varmuuden vuoksi. Yksi heti klinikalla ja toinen kotona 1-2 tunnin kuluttua. Jos huomaat mustelman, voit jatkaa kylmähoitoa vielä seuraavana päivänä. Jätä saunominen väliin pariksi päiväksi täyteainehoidon jälkeen. Liikuntaa voit harrastaa seuraavana päivänä edellyttäen, ettei mustelmia ole. Pidä muuten parin päivän tauko.

Täyteaineita on karkeasti kahdenlaisia: hyaluronihappotäyteaineet ja kollageenisynteesiä stimuloivat täyteaineet (biostimuloivat täyteaineet).

Hyaluronihappotäyteaineita on markkinoilla kymmeniä erilaisia. Näissä on laatueroja. Plastiikkakirurgia W:ssa käytetty Juvederm markkinoiden laadukkaimpia. Hyaluronihappotäyteaineita käytetään kasvojen muotoiluun ja juonteiden täyttöön. Tulokset ovat nähtävissä heti ja lopullinen tulos tasaantumisen jälkeen muutamassa päivässä.

Kollageenisynteesiä stimuloivien täyteaineiden varsinainen vaikutus eli kollageenin lisääntyminen ja sitä kautta ihon napakoituminen ja juonteiden vähentyminen tulee kuukausien aikana. Plastiikkakirurgia W:ssa käytetyn Radiessen vaikutusaika kollageeniin on reilu 1.5 vuotta. Itse täyteainevaikutus tämän luokan täyteaineissa säilyy 6-12 kk, samaan tapaan kuin ns. tavallisissa täyteaineissa.