Korvan muodonkorjausleikkaus (hörökorvaleikkaus)

Ulkonevat korvat (hörökorvat) on synnynnäinen vika, jossa korva yleensä yläosastaan loittonee tehden korvat häiritsevän sirottaviksi. Korva lehden rusto on jäänyt liian suureksi ja korvalehden poimut ovat erittäin suoria. Korjaava toimenpide, otoplastia, tehdään yleensä paikallispuudutuksessa. Siinä rustoa muotoillaan ja tuetaan ompelein uuteen muotoon korvantakaisesta avauksesta.Toimenpide voidaan tehdä lapsille myös erittäin nuorena ja jo ennen kouluikää.

 

Hörökorvaleikkaus

Hörökorvaleikkauksessa korvalehtia ja niiden muotoa korjaillaan ja piennetään, jotta ne näyttävät normaaleilta korville. Leikkauksesta ei jää jurikaan mitään jälkiä, sillä ompeleet sulavat itsestään leikkauksen jälkeen ja ne sijoitetaan korvan taakse. Lapsille hörökorvaleikkaus voidaan tehdä nukutuksessa. Aikuisille leikkaus tehdään yleensä paikallispuudutuksessa. Leikkaus on päiväkirurginen ja kotiin pääsee jo samana päivänä. 

Leikkauksesta toipuminen

Leikkauksesta toipumisen yhteydessä kipu on yleensä vähäistä. Mahdolista kipua voidaan hoitaa särkylääkkeillä. Leikkauksen jälkeen potilaalle laitetaan päänympärille sidos, joka on paikoillaan noin viikon ajan. Sidos poistetaan lääkärin toimesta kontrollikäynnin yhteydessä. Siteen poistamisen jälkeen korvia on hyvä tukea öisin esimerkiksi urheilupannalla tai yön ajaksi voidaan laittaa väliaikainen side. Yöaikaan korvat tarvitsevat tukea noin muutaman viikon ajan. Jos hörökorvaleikkaus tehdään lapsille niin suosittelemme, että lapsi jää koulusta tai päiväkodista pois noin viikon ajaksi. Näin varmistetaan, että toipuminen hörökorvaleikkauksesta tapahtuu turvallisesti. Aikuisille kirjoitetaan sairauslomaa potilaan tilanteen mukaan. 

Hörökorvaleikkauksen hinta ja ajanvaraus

Tutustu hinnastoomme ja varaa aika leikkauksen kartoitukseen. Leikkauksen kartoituksessa tutkimme korvia ja kerromme tarkkaan toimenpiteestä ja voimme sopia leikkausajan. Jos sinulle heräsi kysymyksiä tai haluaisit tietää lisää toimenpiteestä niin ota meihin yhteyttä. Me kerromme mielellämme lisää.

Ota yhteyttä