Leuan rasvaimu

Naisille ja miehille kerääntyy helposti leuan alueelle ylimääräistä rasvaa. Ylimääräinen rasva kertyy leukaan, siten että kasvojen kulmamuodot häviävät. Rasvan kertyminen leukaan voi olla myös perinnöllistä.  Ylimääräinen rasva leuassa näyttää, siltä että kaula jatkuu suoraan leukaan ja leukakulma puuttuu. Tämän voi huomata katsomalla peiliä sivuprofiilista. 

Leuan muodot voidaan palauttaa leuan rasvaimulla, jolloin leuasta saadaan jälleen kulmikas ja esteettisesti kaunis. Leuan rasvaimussa ylimääräinen rasva voidaan poistaa. Leuan rasvaimu ei kuitenkaan sovi jokaiseen tilanteeseen. Jos leuan iho on velttoa tai venyvää, niin leuan rasvaimu ei välttämättä ole paras toimenpide. Tarkan arvion parhaasta toimenpiteestä saat ottamalla meihin yhteyttä. 

Toimenpiteen tarkka hinta annetaan lääkärin vastaanotolla tehdyn toimenpidesuunnitelman jälkeen.

Miten leuan rasvaimu tehdään?

Leuan rasvaimussa hoidettavalle alueelle tehdään pienet viillot. Viillot tehdään ihopoimuihin tai mahdollisiin ryppyihin, jolloin arvet jäävät piiloon. Rasvaimussa ohut ja onttokäyrkinen kanyyli laitetaan pienistä viilloista läpi ja ylimääräinen rasva imuroidaan kanyylin kautta, johon on yhdistetty imulaite. 

Leuan rasvaimu tehdään paikallispuudutuksessa. Leuan rasvaimun tulokset näkyvät heti, mutta lopulliset toimenpiteet näkyvät vasta kolmen kuukauden kuluttua. Toimenpiteen jälkeen alueella saattaa olla pieniä mustelmia  ja leuka saattaa olla hieman turvonnut. Toipumisen myötä nämä paranevat ja leuan rasvaimun tulokset ovat nähtävissä. Leuan rasvan poistoon saatetaan tarvita toipumisen jälkeen myös toinen rasvaimu. Kahdella toimenpiteellä saadaan yleensä paras tulos. 

Leuan rasvaimuun valmistautuminen ja toimenpiteestä toipuminen

Ennen leuan rasvaimuun saapumista on asiakkaan noudatettava plastiikkakirurgin ohjeita. Asiakkaan tulee muun muassa välttää tupakointia noin 6-8 viikkoa ennen ja jälkeen leuan rasvaimun. On myös vältettävä tiettyjä lääkkeitä. Plastiikkakirurgilta saa selkeä listan lääkkeistä, joita on vältettävä. Asiakkaan on myös järjestettävä kotiinkuljetus jos toimenpiteessä on käytetty rauhoittavia. 

Leikkauksen jälkeen rasvaimualueelle laitetaan tukiasuste. Tämä edistää toimenpiteestä paranemista. Tukiasustetta tulee käyttää paranemisen ajan. Leikkauksen jälkeen ensimmäisellä viikolla turvotus alkaa laantua. Fyysistä työtä tulee välttää. Ompeleet poistetaan. Muutaman viikon kuluttua mustelmat vähenevät ja katoavat sekä turvotus alkaa kokonaan poistua. Tunneherkkyys leuan alueelle palautuu kokonaisuudessaan ja normaalia elämää voi aloittaa elämään. 

Heräsikö sinulle kysymyksiä leuan rasvaimusta tai haluatko varata ajan toimenpidesuunnitelmaan?

Ota yhteyttä