fbpx

Leuanalusen ja kaulan rasvaimu

Naisille ja miehille kerääntyy helposti leuanalusen alueelle ylimääräistä rasvaa. Ylimääräinen rasva kertyy siten, että kasvojen kulmamuodot häviävät. Rasvan kertyminen leukaan voi olla myös perinnöllistä. Ylimääräinen rasva leuanalusessa ja kaulassa näyttää, siltä että kaula jatkuu suoraan leukaan ja leukakulma puuttuu. Tämän voi huomata katsomalla peiliä sivuprofiilista.

Leuanalusen rasvaimu

Kirurginen toimenpide

Toipuminen 2-4 viikkoa

Leuanalusen rasvaimu

Leukakulman muodot voidaan palauttaa leuanalusen rasvaimulla, jolloin leuanalusesta saadaan jälleen kulmikas ja esteettisesti kaunis. Leuanalusen rasvaimussa ylimääräinen rasva voidaan poistaa. Leuanalusen rasvaimu ei kuitenkaan sovi jokaiseen tilanteeseen. Jos kaulan iho on velttoa tai venyvää, niin leuanalusen rasvaimu ei välttämättä ole paras toimenpide. Tarkan arvion parhaasta toimenpiteestä saat ottamalla meihin yhteyttä.

Toimenpiteen tarkka hinta annetaan lääkärin vastaanotolla tehdyn toimenpidesuunnitelman jälkeen.

Miten leuanalusen rasvaimu tehdään?

Leuanalusen rasvaimussa hoidettavalle alueelle tehdään pienet viillot. Viillot tehdään ihopoimuihin tai mahdollisiin ryppyihin, jolloin arvet jäävät piiloon. Rasvaimussa ohut ja onttokärkinen kanyyli ujutetaan näistä rei’istä ihon läpi ja ylimääräinen rasva imetään imulaitteeseen yhdistetyn kanyylin kautta.

Leuanalusen rasvaimu tehdään paikallispuudutuksessa. Leuanalusen rasvaimun tulokset näkyvät heti, mutta lopulliset tulokset näkyvät vasta kolmen kuukauden kuluttua. Toimenpiteen jälkeen alueella saattaa olla pieniä mustelmia ja leuanalunen saattaa olla hieman turvonnut. Toipumisen myötä nämä paranevat ja leuanalusen rasvaimun tulokset ovat nähtävissä.

Leuanalusen rasvaimuun valmistautuminen ja toimenpiteestä toipuminen

Potilaan tulee välttää tupakointia noin 4 viikkoa ennen ja jälkeen leuanalusen rasvaimun. Verenvuotoa aiheuttavat lääkkeet ja luontaistuotteet tulee myös tauotta.

Leikkauksen jälkeen rasvaimualueelle asetetaan tukitekstiili. Tämä edistää toimenpiteestä paranemista. Tukitekstiiliä pidetään yksi viikko ympäri vuorokauden ja sitten öisin pari viikkoa. Suurimmat turvotukset väistyvät viikossa ja mustelmaisuuden 2-3 viikon aikana. Kudos on kiinteämpää ensimmäisen kuukauden ajan.

Jäikö jotain kysyttävää?

Jos sinulle heräsi kysymyksiä tai haluaisit tietää lisää toimenpiteestä niin ota meihin yhteyttä. Me kerromme mielellämme lisää.

UKK

Leuanalusen ja kaulan rasvaimu tehdään tavallisesti paikallispuudutuksessa ja rauhoittavassa lääkityksessä.

Kasvotukea pidetään leuanalusen ja kaulan rasvaimun jälkeen 1 viikko vuorokauden ympäri ja sitten öisin 2-3 viikkoa.

Tavallisesti 1 viikon jälkeen turvotus on voimakkaimmillaan. Arkuus sen sijaan alkaa hellittämään tässä kohtaa. Kudos tiivistyy vielä jonkin verran ensimmäisten 2-3 viikon aikana. Lopullinen tasaantuminen tapahtuu pääosin 2.-3. kuukauden aikana. Oikein toteutettu tukitekstiilihoito on olennainen tuloksen kannalta.

Rasvaimun lopullinen tulos näkyy noin 3 kuukauden kohdalla. Alkuun mustelmat ja neste turvottavat aluetta ja kudos muuttuu tiiviimmäksi, kunnes alkaa ohentumaan ja pehmenemään. Alueen lopullinen pehmeneminen, tasaantuminen ja ihon supistuminen jatkuu kuitenkin edelleen 6 kk asti.

Lymfa- ja LPG-hoito edistää tietyissä tapauksissa rasvaimusta toipumista selvästi (korostunut turvotus ja kudostiiviys). Haittaa hoidoista ei ole, kunhan ne aloittaa varovasti eikä liian aikaisin. Hoidot voi varovaisesti aloittaa 2-3 viikon kohdalla rasvaimusta. 1-2 hoitokertaa viikossa 10 hoidon sarjana on usein sopiva kokonaisuus. Voimakkaampaa irrottavaa arpihierontaa ei kannata tehdä ensimmäisten parin kk aikana. Kudostilanteen tulee rauhoittua ensin.